Wijncursussen weer van start!

Wijncursussen weer van start!

Alle Wijncursussen worden gegeven door Kristi Gansner, registervinoloog van de Wijnacademie en erkend SDEN Docent. 

Kleine groepen, persoonlijke aandacht, uiteraard veel proeven en na afloop een plankje met lekkers om nog even na te praten/proeven.

      

 

SDEN 1 (2 avonden)

Weet je niet welke wijn je moet kiezen als je voor het schap staat of de wijnkaart in handen krijgt? Of ben jij een wijnliefhebber die graag meer wil weten over wijn? Dan is de SDEN 1 introductiecursus de oplossing. In deze tweedelige cursus leer je meer over het wijnproeven en de kenmerken van wijn. Kleine groepen, persoonlijke aandacht en mooie wijnen.

In twee avonden leer je veel over de verschillende druivenrassen, de verschillende wijngebieden, het maken van wijn en jouw persoonlijke voorkeur. Je leert ruiken, omschrijven en proeven. Een interactieve praktijkgerichte cursus waarbij verschillende wijnen, druivenrassen en wijnstijlen aan bod komen. De eerste les ontvang je het boekje 'ik weet wat van wijn'. Na afloop kun je examen doen om het officiële SDEN1-wijnvignet te halen.

Geurflesjes om te oefenene met ruiken

SDEN 2 (5 avonden).

 In vijf avonden maak je kennis met het proces van wijn maken je leert de belangrijkste wijngebieden en de bijbehorende druivenrassen kennen en je leert de technieken van het wijnproeven. We oefenen met ruiken, proeven, een goede proefnotitie maken en begrijpen waar de smaak van wijn door beïnvloed wordt. Onderwerpen die aan bod komen zijn bodem, klimaat; druivenrassen; wijn maken, wetgeving, wijngebieden, wijn proeven, serveren, bewaren en wijn-spijs. Een avond over de nieuwe wereld, twee avonden over Frankrijk, een avond over Noord Europa en een avond Zuid-Europa. Uiteraard wordt de theorie afgewisseld met de praktijk van het proeven (je proeft wel 40 wijnen uit de hele wereld). Tijdens het proeven maken we gebruik van proefformulieren die je tijdens de eerste les ontvangt.

SDEN 3 (8 avonden). Landen die tijdens deze cursus aan bod komen zijn: Frankrijk, Italië, Spanje, Portugal, Duitsland, Oostenrijk, Zwitserland, Hongarije, Griekenland, Nederland, België, Luxemburg, Verenigde staten, Chili, Argentinië, Brazilië, Uruguay, Zuid-Afrika, Australië, Nieuw Zeeland en China. Kleine groepen, persoonlijke aandacht, een hapje na afloop en mooie wijnen.

Uiteraard wordt de theorie afgewisseld met de praktijk van het proeven (je proeft ruim 65 wijnen uit de hele wereld). Tijdens het proeven maken we gebruik van proefformulieren die je samen met het boek 'Ik weet veel van wijn meer van wijn' (€ 40) ontvangt tijdens de les.

Voor meer informatie, data en prijzen klik hier

Terug naar blog